MAS Radbuza > 2. Podpora lesnického podnikání

2. Podpora lesnického podnikání

Fiche: 2. Podpora lesnického podnikání

Žadatel/Příjemce dotace:

  • podnikatelské subjekty podnikající v lesnictví nebo souvisejícím odvětví, držitelé lesa.

Podporované aktivity:

a) Lesnické podnikání, technologie a stroje pro hospodaření v lese:

  • investice do staveb, strojů, technologií a dalšího vybavení pro podnikání v lesnictví a hospodaření v lese – např. stroje a technologie (včetně koně a vleku za koně k vyvážení dříví) pro obnovu, výchovu a těžbu lesních porostů včetně dopravy dříví, stroje ke zpracování potěžebních zbytků, stroje pro přípravu půdy před zalesněním, stroje a zařízení pro údržbu a opravy lesních cest, stroje pro výrobu palivového dříví a pro pořez dříví.

b) Lesní školkařská činnost:

  • investice do staveb, strojů, technologií a dalšího vybavení pro lesní školkařskou produkci – např. fóliovníky, skleníky, polyethylenové kryty (haly) či volné pěstební plochy a stroje a technologie pro lesní školky.

c) Dřevozpracující provozovny:

  • investice do staveb, strojů, technologií a dalšího vybavení pro zpracování dřeva v pilařských provozovnách – např. technologie odvětvení, odkorňování, rozřezávání, skladování, ochranné ošetření a sušení dřeva a všechny ostatní pracovní operace před průmyslovým řezáním dřeva na pile, jakož i pilařská výroba, kde je maximální zpracovatelská kapacita 20 000 m3 kulatiny, která představuje vstup pro pilařskou výrobu, ročně.